fi se 

Inkerinmaan Domashovon kylän puistossa kesäkuussa 2014

Domashovon puisto on vanha, umpeenkasvanut kartanopuisto Venäjän Inkerinmaan maaseudulla.

Puisto, joka on joskus ollut muodoltaan ruutupuutarha, on tänä päivänä varmasti kovin erinäköinen kuin muinoin. Kasvillisuus rehottaa. Puut ja pensaat muodostavat eri latvakerroksia ja aluskasvillisuus on paikoin runsas ja lähes läpipääsemätön.

Puistolla ei varmaan ole kovin moni kävijä, koska linnut rakentavat pesijään miehenkorkuisiin paikkoihin ja pesätiheys on korkea. Äänimaailma on uskomattoman hieno! Kaikkein kaunein on kuhankeittäjä, joka levittää kirkkaankeltaiset siipensä korkeiden puiden latvoissa ja laulaa huilumaisella äänensävyllään. Valtavan hienoa!

Puiston ulkopuolella valloittaa armenianjättiputki tilaa. Maaseudun pellot ovat enemmän tai vähemmän täysin tämän lajin valloittama. Puiston sisällä on onneksi sen verran varjoisaa etteivät ne siellä menesty. Pienissä valoisissa aukoissa jättiputki kuitenkin pyrkii ottamaan vallan. Puiston ulkopuolella pyritään torjumaan putkikasvustoja. Siellä täällä näkyy keltaisia, kuolleita kasveja. Valitettavasti kuolleita kasvustoja on harvassa ja lähinnä teiden varsilla. Uudet ja vanhat, 2-3 metriset putkikasvustot ovat ne jotka dominoivat maalaismaisemassa. Ajatukseni menevät vanhaan 80-luvun telkkarisarjaan, jossa ihmissyöjä triffidit valloittivat asutusalueet... Mutta Domashovon kylän vanhoissa rakennuksissa on vielä kauniita piirteitä - pieniä ikkunoita ja puisia koristeita!

Sorry, only modern browsers.