fi se 

Puutarha

”Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeätä.”
-kiinalainen sananlasku

Puutarhan uumenissa voimme toteuttaa itseämme ja rakentaa kotimme ympärille luontoympäristön sen muotoisena ja niillä elementeillä, joista pidämme. Tärkeätä on tietää, miten kasvit toimivat ja miten saada ne viihtymään. Sillä tiedolla pystyy jokainen ymmärtämään oman puutarhan kompastuskivet.

Toimin puutarha-alan konsulttina Etelä-Suomessa, lähinnä Uudellamaalla. Pidän alan kursseja, esimerkiksi puutarhan leikkausasioissa ja puiden hoidossa. Tämän lisäksi teen kotikäyntejä ja annan ohjeita puutarhan ja puiden hoidossa sekä leikkaan hedelmäpuita.
Kirjoitan artikkeleita Viherpiha-lehteen ja vastaan lehdessä leikkauskysymyksiin. Olen myös kirjoittanut Viherpihalle blogia. Minulla on tänä päivänä oma luonto- ja puutarha-aiheinen blog nimellä Vihernokka, joka elää hiljaiseloa tai aktiivisempaa elämää oman elämäni tilanteiden mukaan.

Puutarha-alan koulutukseni ja valmistumisvuodet:

  • Puistopuutarhuri, 1994
  • Hortonomi (maisemasuunnittelija), 1996
  • Puunhoitaja, 1997

Työkokemukseni vuosina:

  • Ylipuutarhuri, Mustion Linna, Karjaa, 1996-2002
  • Yrittäjä, Svarfvarsin luomutila, 2002-2009
  • Yksityisyrittäjä, 2002-

Yrittäjänä olen tehnyt erilaisia puutarhatöitä, muun muassa leikannut pensaita ja puita kuten hedelmäpuita. Olen edustanut puutarha-alan yrityksiä ulkomailla ja kotimaassa, kirjoittanut leikkausoppaita ja tehnyt puutarha-aiheisia videoita. Olen myös toiminut luonto- ja puutarha-asiantuntijana Yle Fem -kanavan Strömsö-ohjelmassa, tehnyt runsaasti puutarha-aiheisia videoita Viherpiha-lehden kanssa. Vuoden 2014 lopusta lähtien vuoden 2017 alkuun saakka julkaistiin uusi video kerran viikossa A-lehtien Meillä kotona-sivuilla. Olen myös toiminut luennoitsijana monessa eri tilaisuudessa.